6. jun. 2014

Curry med søde kartofler og kikærter

Her kommer endnu en opskrift der kan serveres som hovedret eller som tilbehør. De søde kartofler og kikærter passer perfekt til den dejlige karry/kokos smag. Kan serveres med lidt græsk youghurt ovenpå hvis man ikke er veganer og et stykke godt brød.

P1040173-2

1 dåse kokosmælk

3 spsk (1/4 cup) tomat koncentrat

1 spsk. reven ingefær eller evt. tørret efter smag

2 tsk hakket hvidløg

1 spsk. karry

2 tsk gurkemeje

1 tsk spidskommen

1/4 tsk peber

1/4 tsk salt

Lidt cayenne peber/chili

3 mellemstore søde kartofler (ca. 1 kg) skåret i store terninger

1 dåse kikærter

1 finthakket løg

3 spsk. frisk koriander

Evt. ærter

Græsk youghurt

Kokos mælk, tomat koncentrat, ingefær, hvidløg, karry, gurkemeje, chili, salt og peber røres sammen i en skål.

Tilsæt de søde kartofler, kikærter og løg.

Kog for svag varme i ca. 1 time. Tilsæt tilsidst den friske koriander.

Kom evt. lidt youghurt ovenpå lige inden servering.

 

post signature

2 kommentarer:

  1. Hvor mange personer, er retten til?
    Tilsætter du mere væske en den ene dåse kokosmælk, så kartoflerne er dækket under tilberedning?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ca. 4 personer også hvis den er serveret som hovedret med noget godt brød til. Det burde være nok væde. Kartoflerne og kikærterne behøves ikke være helt dækkede. Men hvis retten begynder at koge tør kan lidt vand og tomatkoncentrat tilsættes.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...