29. mar. 2014

Crumble kage

Denne kage er let og saftig og smager lige så fantastisk dagen efter. Idag har jeg bagt den til gæster der kommer på besøg senere idag, men det er en af de kager jeg ofte bager og pakker fint ind og bruger som en lille værtindegave. Den kan sagtens fryses i op til 2 måneder.

 

Blog Crumble

 

Crumble kage

(1 stk.)

50 g. blødt eller smeltet smør

40 ml olie (1/4 kop)

200 g sukker (1 kop)

210 g mel (1 1/2 kop)

1 1/2 tsk. bagepulver

1 bæger creme fraiche (200 ml)

2 æg

1/2 tsk. kanel

 

Smørret røres/smuldres sammen med olie, sukker og mel. 150 g. tages fra og sættes tilside.

Creme fraiche og æg tilsættes den største portion af  kagedejen. Røres kort sammen og hældes i en sandkageform (ca. 26 cm.)

Kanel tilsættes den lille portion. Blandingen smuldres og trykkes sammen så godt som det kan lade sig gøre så der bliver lidt større krummer. Fordeles hen over kagen.

Bages ved 180 grader i ca. 40-50 min.

 

post signature

25. mar. 2014

Burekas med kikærtefyld

I Israel er burekas meget populære. Det er en slags butterdejssnitte med fyld som f.eks spinat, ost, kartoffel og champignon. Denne opskrift er med kikærtefyld. Jeg laver dem gerne til ældste som jo er veganer hvor jeg så bruger parve versionen (parve betyder at produktet ikke indeholder hverken kød eller mælkeprodukter). Server dem sammen med en lækker salat og dressing.



Burekas med kikærtefyld
ca. 16 stk.
Færdig butterdej – Jeg brugte plader der allerede var i kvadrater men ellers brug en plade på ca.30x60 cm. som skæres i kvadrater. Prøv jer frem
1 dåse drænede kikærter (300g nettovægt)
1 løg skåret i tern
Salt og peber
1 tsk. spidskommen evt. lidt mere alt efter smag

Løget steges i lidt olie på en pande. Blendes sammen med kikærterne og krydderierne. Skal kun blendes kort så det bliver en grov masse.
Ca. 1 spsk. fyld kommes på hver butterdejsfirkant og lukkes til en trekant. Kanterne trykkes til med spidsen af en gaffel. Pensles med æg eller sojamælk. Drysses med sesamfrø eller nigellafrø.
Bages ca. 20 min. i ovnen eller til de er let brune ved 180 grader.


post signature

23. mar. 2014

Falafel mix

Jeg elsker falafel som er vores fast food hernede. At lave falafel er ikke svært men tager lidt tid da kikærterne skal stå i blød natten over. Hvis man har lyst til falafel lige nu er et hjemmelavet falafel mix svaret. De tager ikke mere end 20 min. at tilberede fra start til de er på bordet. Og mixet tager også kun få minutter at lave. Lav endelig dobbelt portion af mixet da det kan holde sig længe i en tætsluttende dåse.




Falafel Mix
5 kopper kikærtemel
2 tsk. salt
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. bagepulver
3 tsk. tørret chilipulver
3 tsk. tørret koriander
1 1/2 spsk. spidskommen
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. paprika
2 spsk. tørret persille
Rør alle ingrediener sammen og opbevar i en dåse ved stuetemperatur. Lav evt. dobbelt portion.
Tilberedning af falafler:
1 kop falafel mix røres sammen med 1/2 kop varmt vand og 2 spsk. citronsaft. Hviler i 15 min. Olie (tykt lag) varmes op på panden og med en ske formes falafel kugler så store som man ønsker dem. De kan være ret små men også i frikadellestørrelse alt efter hvad man foretrækker. Man skal lade blandingen glide ned i olien. Steges ca. 2 min på hver side til de er sprøde og gyldne. Drypper af på et stykke køkkenrulle. Serveres i pitabrød med humus, tehina, fintskåren salat, lidt stærk chilisauce og hvad man ellers kan lide.Kan også serveres i en bolle eller med andet tilbehør som en slags vegetarisk/vegansk bøf!
post signature



Bloglovin

Jeg har aldrig fået linket min blog til Bloglovin så det er hermed gjort ;-)
Follow my blog with Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...