29. apr. 2014

Israelsk majssalat

Her i Israel er små salater meget populære. Både som tilbehør men også som måltider i sig selv. Man sætter tit et udvalg af salater på bordet med nogen gode pitabrød til og så er det bare at spise løs. I har allerede fået opskrifter på flere af dem f.eks tyrkisk salat. En af de lette og meget klassiske er en majssalat med syltede agurker og dild. Den tager kun 10 minutter at lave og de fleste kan lide den. Jeg bruger den både som  pålæg, tilbehør til grillmad og fast picnicret.

HSVS Majssalat

Israelsk majssalat

1 dåse majs

1 rød peber skåret i små terninger

4 syltede agurker skåret i terninger

3 spsk. mayonaise (evt. light – creme fraiche kan også bruges)

1 spsk. finthakket dild

Salt

Peber

Alle ingredienserne røres sammen og salaten sættes på køl. til den skal spises.

 

post signature

23. apr. 2014

Baba Ganoush

Baba Ganoush er en dejlig auberginesalat som kan bruges som dip, pålæg eller tilbehør. I retten indgår tahini som er sesampasta. Mange af jer kender nok allerede tahini fra brug i humus. Tahini kan købes i etniske butikker og måske også i større supermarkeder. Baba Ganoush kan evt. serveres med min tyrkiske salat og sur/sød auberginesalat (opskrifter jeg tidligere har lagt ind  på bloggen) som en lille forret sammen med pitabrød skåret ud i trekanter! Pita trekanterne kan evt. laves til små chips ved at sætte dem i ovnen ca. 10 min. ved 200 grader.

Baba Ganoush

Baba Ganoush

2 auberginer (husk at vælge dem der er lette efter deres størrelse)

4 spsk. tahini (prøv evt. først med 2 og smag jer frem)

Saften fra en citron (ca. 2 1/2 spsk.)

Salt

Friskkværnet peber

2 fed hvidløg

1 tsk. spidskommen

Evt. 1/2 tsk. cayennepeber

Paprika og vet. hakket persille som pynt

2 spsk. olivenolie

Ovnen forvarmes til 200 grader. Stik auberginerne 5-6 steder med en gaffel. Skær dem over på langs. Pensl de skårne sider med lidt olivenolie. Auberginerne lægges med skæresiden nedad på en bageplade beklædt med sølvpapir. Bager ca. 40 min. til skallen er mørkebrun og rynket. Sættes til side i 15 min. Skindet tages af auberginerne og kødet tages ud. Prøv at undgå frøene da de er lidt bitre. Auberginekødet blendes med resten af ingredienserne. Skal kun blendes kort. Hældes i en skål eller på en tallerken. Lidt olivenolie hældes over. Paprika og persille kan drysses over som pynt. Smager dejligt samme dag men næsten bedre dagen efter!

 

post signature

9. apr. 2014

Hjemmelavet protein/energi bar

Her i huset bruger vi alle meget tid på sport, både løb og ikke mindst styrketræning i forskellige former. Yngste som snart fylder 19 år er meget seriøs i motionscenteret. Han har godt nok fået bygget sig nogen kæmpemuskler. Han ved præcist havd han skal spise og hvornår. Ind imellem har jeg købt proteinbars til ham når han skal have en snack men de er ret dyre (ca. 20 kr stk.) så nu er jeg igang med at afprøve opskrifter på forskellige hjemmelavede. Vi andre spiser dem også men undlader så bare at tilsætte proteinpulver til vores. Så er de energibars istedet ;-) Efter jeg har skæret dem ud, pakker jeg dem enkeltvis ind i plasticfolie og fryser dem ned i en stor frysepose. Når man skal bruge en er det bare at tage en ud af fryseren og den er tøet op i løbet af ingen tid. Målene er lidt skæve da det er en amerikansk opskrift. Når jeg skriver cups i parentes er det en amerikansk cup som ca. er lig med 2.5 deciliter. Det er også den måde vi måler på her i Israel.

Protein Bar Blog Hvad

Protein/Energi bar

10 stk.

1 stor banan, moset

2 spsk. hørfrø

175 g havregryn (1 1/2 cups)

Evt. 2-4 skeer protein pulver . Yngste bruger protein pulveret Super Quad Protein fra Inner Armour. En måleske er ca. 27 g.

45 g kokos (1/4 cup)

56 g smeltet smør

0.5 dl vand (1/4 cup)

3 store spsk. peanutbutter

0.5 dl rosiner (1/4 cup)

Tilsæt evt. mere vand eller peanutbutter hvis blandingen er for tør.

Andre nødder, frø og tørret frugt kan også tilsættes.

Alle ingredienserne blandes godt sammen. Trykkes ud i en folie beklædt form (20x20 cm). Dækkes til og sættes i fryseren i en time. Tages ud og skæres i 10 stykker der pakkes ind i plasticfolie enkeltvis og fryses. Kan også godt opbevares i køleskabet et par dage.

Hvis man bruger proteinpulver i opskriften indeholder hver bar ca. 10-14 g protein alt efter hvor meget pulver man har brugt.

 

post signature

1. apr. 2014

Fynsk Brunsviger

Er gået igang med at lægge de opskrifter ind her der ellers kun findes på min anden blog. En af dem er på min mors rigtig gode brunsviger. Hernede bruger jeg ahornsirup istedetfor almindelig sirup og det giver den en ekstra god smag.

DSCF6758

Fynsk Brunsviger

Dej: 30 g. gær, 30 g. sukker, salt, 300 g. mel, 30 g. smeltet smør, 2 dl. lunken mælk

Fyld: 120 g. smør, 110 g. brun farin, 1 1/2 spsk. sirup

Gæren røres ud i den lunkne mælk. Resten af ingredienserne æltes sammen. Hæver ca. 45 min.

Fyldet røres sammen. Smørret kan evt. kommes i mikroovnen få sekunder så det er lettere at røre ud.

Dejen rulles ud og kommes i en lille smurt bradepande. Der trykkes små fordybninger i dejen (ikke for mange) og fyldet smøres på. Lidt farin drysses over.

Efterhæver 30 min. Bages ved 200 grader  i ca. 20 min. Hvis fyldet ikke er fordelt helt ligeligt kan man fordele det lidt med en ske når brunsvigeren lige er kommet ud af ovnen.

 

post signature

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...