30. maj 2014

Pilaf Bakli

Ris med grønne hestebønner og skønne krydderier er god som tilbehør men også som en selvstændig ret. Da der både er bønner og ris er det en perfekt ret til vegetarer og veganere da denne kombination giver komplet protein. Baharat krydderiet har jeg før givet opskriften på men ellers kan godt med tørret koriander og spidskommen også give en god smag.

HSVS

 

Pilaf  Bakli

500 g frosne grønne hestebønner (hvis man ikke kan få dem i et almindeligt supermarked har jeg hørt at de i Danmark kan købes ved etniske købmænd)

Saften fra 1/2 citron (kan udelades)

1 finthakket løg

2 spsk. tomatkoncentrat

7.5 dl grøntsagsbouillon eller vand (2 cup)

Salt efter smag

1 tsk. peber

1/4 tsk. gurkemeje

1 tsk. baharat krydderi

4 dl ris (1.5 cup)

Olie

Løget steges gyldent i olie og derefter tilsættes bønnerne. De steges i ca. 12 - 15 min. Tomatkoncentrat, vand/bouillon og krydderier tilsættes. Bringes i kog. Koger ved lav varme i 20 min. Pres citronsaften over retten.

 

post signature

13. maj 2014

Cookies med havregryn og birkes

Disse cookies er virkelig himmelske og forsvinder gerne samme dag man bager dem. De tager kun 5 minutter at lave. En af ingredienserne er malede mørke birkes. Jeg har hørt at man kan købe dem i Danmark. Ved ikke om det er i etniske butikker eller supermarkeder men de er værd at kigge efter. Malet birkes bruges meget hernede som fyld i kager. Husk ikke at sætte dejen for tæt på bagepladen. Kagerne flyder meget ud.

HSVS Cookies

Cookies med havregryn og birkes

(24 store cookies)

Ovnen forvarmes til 180 grader.

1 spsk. fuldkornsmel

1 tsk. bagepulver

1/4 tsk. salt

1/4 tsk. kanel

1 tsk. sesamfrø

4 spsk. malede mørke birkes

100 g smør

170 g havregryn

1 æg (stuetemperatur)

190 g sukker

Mel, bagepulver, birkes, sesamfrø, kanel og salt blandes sammen.

Smørret smeltes og røres i havregrynene.

Ægget piskes med sukkeret i 3 minutter til blandingen er lys og luftig.

Havregrynsmassen blandes sammen med med melblandingen. Ægge og sukkermassen foldes i.

2 bageplader beklædes med bagepapir.

På hver bageplade sættes der med en ske 12 toppe af dejen. Husk endnu engang ikke at sætte kagerne for tæt. Bages i ca. 10 min. til kanten er gyldenbrun. Efter at kagerne er kommet ud af ovnen venter man nogen minutter før de sættes på en rist. Først når kagerne er HELT kolde kommes de i en kagedåse.

 

post signature

3. maj 2014

Varm champignonsalat

Opskriften er på endnu en typisk israelsk salat nemlig en varm champignonsalat som er perfekt ovenpå humus eller som tilbehør til hovedmåltid eller som pålægssalat! For jer humus elskere vil det virkelig være lækkert tilbehør!

Champignonsalat HSVS

Varm champignonsalat

2 bakker champignoner

2 spsk. olie

Salt

Peber

1 1/2 spsk. splidskommen

2 1/2 dl hakket bredbladet persille

3 fed hakket hvidøg

3 spsk. citronsaft

 

Skær løgene i skiver og halver igen. Rens og skær champignonerne i skiver. Varm 1 spsk. olie på panden og rist løgene heri. Når de er begyndt at brune tilsættes champignonerne og den sidste spsk. olie. Tilsæt resten af ingredienserne og juster efter smag. Steges ved svag varme i ca. 10 min. Kan spises kold men smager som sagt skønt varm ovenpå humus eller som tilbehør/frokostsalat.

 

post signature

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...