6. jun. 2014

Curry med søde kartofler og kikærter

Her kommer endnu en opskrift der kan serveres som hovedret eller som tilbehør. De søde kartofler og kikærter passer perfekt til den dejlige karry/kokos smag. Kan serveres med lidt græsk youghurt ovenpå hvis man ikke er veganer og et stykke godt brød.

P1040173-2

1 dåse kokosmælk

3 spsk (1/4 cup) tomat koncentrat

1 spsk. reven ingefær eller evt. tørret efter smag

2 tsk hakket hvidløg

1 spsk. karry

2 tsk gurkemeje

1 tsk spidskommen

1/4 tsk peber

1/4 tsk salt

Lidt cayenne peber/chili

3 mellemstore søde kartofler (ca. 1 kg) skåret i store terninger

1 dåse kikærter

1 finthakket løg

3 spsk. frisk koriander

Evt. ærter

Græsk youghurt

Kokos mælk, tomat koncentrat, ingefær, hvidløg, karry, gurkemeje, chili, salt og peber røres sammen i en skål.

Tilsæt de søde kartofler, kikærter og løg.

Kog for svag varme i ca. 1 time. Tilsæt tilsidst den friske koriander.

Kom evt. lidt youghurt ovenpå lige inden servering.

 

post signature

4. jun. 2014

Pasta Alla Norma

Pasta Alla Norrma er efter sigende skabt som en hyldest til operaen "Norma" skrevet af komponisten Bellini. Det er en simpel og velsmagende ret.  I Italien bruger man at rive saltet ricotta ost over retten men picorino, feta eller parmesan kan også bruges. Her i Israel bruger jeg den saltede Bulgari ost.

Blog pasta

Pasta Alla Norma

1 aubergine

Olivenolie

Salt/Peber

4 spsk. olivenolie

2 fed presset hvidløg

1 stor dåse (800g) gode flåede tomater (her kan man købe flere italienske varianter)

Lidt sukker

Salt/Peber

Frisk basilikum

Evt. 200g reven/smuldret fetaost, picorino, ricotta eller parmesan

 

Auberginen skæres i 1/2 cm. tykke skiver på langs. Skiverne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydres med lidt salt og peber og pensles på begge sider. Bager i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min. til de er gyldne. tages ud af ovnen og skæres i 2x1 cm. lange tern.

I en gryde varmes olien og hvidløget steges kort. Tomaterne, aubergine terningerne, sukker og salt og peber tilsættes. Koger ved svag varme i ca. 20 min. Gryden tages af varmen og de groftskårne basilikumblade tilsættes. Ved servering drysses osten henover retten men det er ikke nødvendigt med osten. Retten smager også fantastisk uden. Serveres med pasta.

 

post signature

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...