11. feb. 2015

Blomkål og kikærte curry

Jeg er før kommet med opskriften på en curry hvor hovedingredienserne var søde kartofler og kikærter. Denne gang er det med blomkål og kikærter. Elsker blomkål og her kommer grøntsagen virkelig til sin ret. Man kan evt. tilsætte linser og store kartoffelterninger hvis man har lyst!

 

Curry

 

2 spsk. olie

1 hakket løg

3 fed hvidløg

Lidt reven frisk ingefær

1 spsk. garam masala

1 spsk. karry

2 tsk. tørret koriander

1 tsk. spidskommen

1 tsk. gurkemeje

2 dåser kikærter (drænet for væde) eller 7.5 dl kogte kikærter der har ligget i blød natten over

2 dåser hakkede flåede tomater

1 dåse kokosmælk

1 blomkålshoved delt i buketter

Salt og peber

Frisk hakket koriander

Ris eller naan brød som tilbehør

 

Løg, ingefær og hvidløg steges i olien i nogle minutter. Krydderierne kommes i og steger ca. 1 minut. Resten af ingredienserne undtagen den friske korander tilsættes. Bringes i kog og derefter skruer man ned til svag varme. Retten koger sådan under låg i ca. 15 min. eller til blomkålen er tilpas blød. Låget tages af og retten koger videre i ca. 5 min. Tilsæt derefter den friske koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar