23. feb. 2015

Oliven salat

Endnu en salat ;-) De her salater har jeg mange opskrifter på da de  er en stor del af den israelske madkultur. Den her er der masser af smag i og man kan selv skrue op eller ned for mangden af chilien. Mændene her i huset kan spise stækt så tårerne triller og næsen løber. Jo stærkere jo bedre så tit laver jeg både en stærk og en mildere version så jeg også kan spise med ;-) Ved faktisk ikke helt hvordan oliven i dåser er i Danmark. Her der mange mange slags og alle er gode. Ellers har I jo mange dejlige etniske supermarkeder hvor man nok kan købe nogen lækre oliven! Der er nok en masse ting som kan købes I Danmark idag som man ikke så let kunne finde den gang jeg boede i Danmark. Oste/pesto sneglene der er på billedet får I opskriften på en af de nærmeste dage.

P1050787
1 1/2 dåse udstenede grønne oliven (behøves ikke være så præcist)
1 dåse hele/skivede champignoner eller en lille bakke friske champignon
3 løg i terninger
4 pressede fed hvidløg
2 røde pebre skåret i strimler
1/4 lille grøn chili
Bredbladet persille og/eller frisk koriander
Lidt grøntsagsbouillion
1 spsk. stærk paprika eller chili
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. spidskommen
2 tsk. tørret koriander
Salt
Reven skal fra 1/2 citron
Lidt pizzakrydderi eller oregano
2 store spsk. tomatkoncentrat
Ca. 2.5 dl vand

Skyl oliven med kogende vand, Hvis man bruger dåse champignon hældes vandet fra. Løg og hvidløg svitses på en pande og hvis man bruger friske champignon skæres de i skiver og svitses med. Ellers tilsættes dåse champignonerne og både de røde pebre og chilien. Efter det har stegt med et par minutter tilsættes krydderierne og citronskallen. Tomatkoncentrat, bouillion og vand røres i. Koger med låg ved svag varme i ca. 30 min. Den friske koriander/persille drysses over. Serveres lun eller varm f.eks med et stykke brød eller som tilbehør.

1 kommentar:

  1. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    SvarSlet