13. jul. 2015

Dhal

Har I nogensinde prøvet at lave Dhal? En lækker ret med bælgfrugter som kan varieres i det uendelige. Jeg kan godt lide retten med røde linser men tit skifter jeg ca. halvdelen af linserne ud med Mung bønner. Dhal betyder forresten flækkede bælgfrugter ;-)

 

IMG_0858

 

200 gram (2.5 dl) røde linser

1 løg skåret i små tern

4 fed hvidløg

2 spsk. reven ingefær

2 spsk. olie

3 tsk. god karry

1 spsk. spidskommen

1/2 spsk. koriander

1/2 spsk. garam masala

1 tsk. gurkemeje

1/2 tsk. chili

Salt – Peber

2 dåser flåede hakkede tomater (800 ml)

4 dl vand/grøntsagsbouillion (1 3/4 cup)

Man kan evt. erstatte vandet med kokosmælk.

Evt. champignoner, frisk spinat og broccoli.

 

Linserne/bønnerne skylles godt i en si. Løg og hvidløg svitses i olien. Derefter svitses krydderierne kort med. Resten af ingredienserne undtagen champignoner, spinat og broccoli tilsættes. Koger ved svag varme i ca. 25-30 minutter. Grøntsagerne (hvilke man nu ønsker) tilsættes de sidste 5 minutter.

Kan spises med ris eller et lækkert brød. Raita smager dejligt til retten. Raita kan sagtens laves med soya youghurt eller kokos creme hvis man spiser vegansk!

 

post signature

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...