12. okt. 2015

Mexicansk quinoa

Opskriften på denne lækre quinoa er lige så let som som den one pot pasta jeg lagde op for ikke længe siden. Elsker quinoa som her er i en perfekt kombination med chili, tomat og bønner! Tit skal folk lige lære hvordan man koger quinoa men i denne ret kan det ikke gå galt.

P1060861

1 spsk. olivenolie
2 fed presset hvidløg
2.5 dl quinoa
2.5 dl grøntsagsbouillion evt. hønse
1 lille stærk grøn chili (evt. mindre) hakket fint
1 dåse kidney eller sorte bønner
1 dåse hakkede tomater
2.5 dl majs
1 tsk. tørret chili
Salt og peber
Saften af 1 citron
Evt.1 avokado skåret i små tern
2 spsk. frisk hakket koriander

Den grønne chili steges kort i en dyb pande i olien sammen med hvidløget. Quinoaen skylles grundigt i en sigte. Quinoaen og de resterende ingredienser tilsættes. Bringes kort i kog derefter skrues der ned til lav varme og retten koger under låg ved svag varme i ca. 25 minutter. Citronsaft, koriander og avokado tilsættes og retten er færdig.

1 kommentar:

  1. Staar og simrer nu og dufter rigtigt godt. Chilien hos os maa desvaerre tilsaettes bagefter da husbonden ikke taaler noget staerkt.

    SvarSlet