27. feb. 2015

Chokolit kage

Kagen her hedder sådan da den er lavet med chokolit pulver (Nesquick kakao pulver) istedet for almindelig kakao. Den er dejlig saftig og hurtig at lave. God både lun som dessert med is til eller som f.eks fødselsdagskage. Bager den ikke så ofte da jeg sagtens kan spise en halv helt alene ;-) Verdens bedste chokolade kage!
IMG_7106
2.25 dl drikke kakao pulver som f.eks Nesquick – ikke ren kakao
2.5 dl mel
1 tsk. bagepulver
(Eller 1 cup selvhævende mel  - fåes vist ikke i Danmark)
2.5 dl olie (jeg erstatter 1/4 af det med vand)
2.5 dl sukker
3 æg
1/2 lille karton piskefløde
Rør alle ingredienserne sammen. Enten i hånden eller med en mikser. Dejen hældes i en rund form. Jeg bruger en rund alu form (d. 24). Bages ved 180 grader i ca. 30 min.
Mens kagen bager laves glasuren. 100 gram mørk chokolade og 1/2 lille karton piskefl’de smeltes sammen ved svag varme. Når kagen er færdig tager man en tandstikker eller lignende og prikker kagen. Glasuren fordeles derefter over kagen imens den stadig er varm. Pyntes evt. med kokos ellers krymmel.

23. feb. 2015

Oliven salat

Endnu en salat ;-) De her salater har jeg mange opskrifter på da de  er en stor del af den israelske madkultur. Den her er der masser af smag i og man kan selv skrue op eller ned for mangden af chilien. Mændene her i huset kan spise stækt så tårerne triller og næsen løber. Jo stærkere jo bedre så tit laver jeg både en stærk og en mildere version så jeg også kan spise med ;-) Ved faktisk ikke helt hvordan oliven i dåser er i Danmark. Her der mange mange slags og alle er gode. Ellers har I jo mange dejlige etniske supermarkeder hvor man nok kan købe nogen lækre oliven! Der er nok en masse ting som kan købes I Danmark idag som man ikke så let kunne finde den gang jeg boede i Danmark. Oste/pesto sneglene der er på billedet får I opskriften på en af de nærmeste dage.

 

P1050787

1 1/2 dåse udstenede grønne oliven (behøves ikke være så præcist)

1 dåse hele/skivede champignoner eller en lille bakke friske champignon

3 løg i terninger

4 pressede fed hvidløg

2 røde pebre skåret i strimler

1/4 lille grøn chili

Bredbladet persille og/eller frisk koriander

Lidt grøntsagsbouillion

1 spsk. stærk paprika eller chili

2 tsk. gurkemeje

2 tsk. spidskommen

2 tsk. tørret koriander

Salt

Reven skal fra 1/2 citron

Lidt pizzakrydderi eller oregano

2 store spsk. tomatkoncentrat

Ca. 2.5 dl vand

 

Skyl oliven med kogende vand, Hvis man bruger dåse champignon hældes vandet fra. Løg og hvidløg svitses på en pande og hvis man bruger friske champignon skæres de i skiver og svitses med. Ellers tilsættes dåse champignonerne og både de røde pebre og chilien. Efter det har stegt med et par minutter tilsættes krydderierne og citronskallen. Tomatkoncentrat, bouillion og vand røres i. Koger med låg ved svag varme i ca. 30 min. Den friske koriander/persille drysses over. Serveres lun eller varm f.eks med et stykke brød eller som tilbehør.

post signature

19. feb. 2015

Linse salat

Vi køber ofte en lækker linse salat i supermarkedet. Den er ikke helt billig men smager fantastisk – sorte bønner, gulerod, løg og lære krydderier. Enkelt og dejligt pålæg. Den anden dag bestemte jeg mig for selv at lave en lignende salat og hvor blev den god. Den tager ikke lang tid at lave og til få penge får man en stor portion. Brug den både som pålæg og som tilbehør.

  Linse 1

1 cup (2.5 dl) sorte linser

3 cup vand (7.5 dl) vand

1 laurbærblad

2 løg

3 fed hvidløg

2 gulerødder skåret i meget små terninger

5 spsk. citronsaft

3 spsk. olivenolie

1.5 tsk. spidskommen

1/4 tsk. allspice/allehånde

Salt og peber

Frisk timian

Linserne skylles i en si. Laubærbladet tilsættes vandet og linserne koger deri ca. 25 minutter. Vandet tages fra. Linserne skal være bløde men stadig holde deres form.

De fintskårne løg og gulerødder steges med de pressede hvidløg i olie ca. 10 min. Under stegningen tilsættes spidskommen, salt, peber, frisk timian og allehånde.

I en skål blandes løgblandingen med linserne og olie/citronsaft. Smag evt. til med ekstra krydderier. Opbevares på køl i 3-4 dage. Kan serveres både varm eller kold.

 

post signature

11. feb. 2015

Blomkål og kikærte curry

Jeg er før kommet med opskriften på en curry hvor hovedingredienserne var søde kartofler og kikærter. Denne gang er det med blomkål og kikærter. Elsker blomkål og her kommer grøntsagen virkelig til sin ret. Man kan evt. tilsætte linser og store kartoffelterninger hvis man har lyst!

 

Curry

 

2 spsk. olie

1 hakket løg

3 fed hvidløg

Lidt reven frisk ingefær

1 spsk. garam masala

1 spsk. karry

2 tsk. tørret koriander

1 tsk. spidskommen

1 tsk. gurkemeje

2 dåser kikærter (drænet for væde) eller 7.5 dl kogte kikærter der har ligget i blød natten over

2 dåser hakkede flåede tomater

1 dåse kokosmælk

1 blomkålshoved delt i buketter

Salt og peber

Frisk hakket koriander

Ris eller naan brød som tilbehør

 

Løg, ingefær og hvidløg steges i olien i nogle minutter. Krydderierne kommes i og steger ca. 1 minut. Resten af ingredienserne undtagen den friske korander tilsættes. Bringes i kog og derefter skruer man ned til svag varme. Retten koger sådan under låg i ca. 15 min. eller til blomkålen er tilpas blød. Låget tages af og retten koger videre i ca. 5 min. Tilsæt derefter den friske koriander.

 

post signature